Kardamómové rolky s čučoriedkovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Kardamómové rolky s čučoriedkovou omáčkou

Maspoma

Do väčšej misy dáme múku, cukor, soľ, masť, maslo, vajce, mlieko a premiešame. Pridáme kvások , vypracujeme vláčne cesto, prikryjeme fóliou a necháme vykysnúť. Hotové cesto rozvaľkáme. Suroviny na plnku poriadne vyšľaháme a zmes natrieme na cesto. Cesto preložíme z jednej strany do polovice,  rovnako aj z druhej strany a znova jemne rozvaľkáme. Poprášime múkou a narežeme tenké pásiky, ktoré zatočíme do tvaru slimákov. Ukladáme  na plech s papierom na pečenie a na záver posypeme “Kardamómovým korením do koláčov”. Vložíme do rúry vyhriatej na 180-200°C a pečieme asi 25-30 minút.  Do kastrólika nalejeme vodu, pridáme cukor, vanilku, povaríme a upečené rolky potrieme zmesou. Cukor skaramelizujeme, pridáme čučoriedky, limetkovú šťavu a kôru, troška kardamómu, vanilkový lusk a na záver borovičku. Takto pripraveným ragú prelejeme hotové rolky.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 21. 11. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu