Ingrediencie
- na cesto:
- 250 ml vody
- štipka soli
- 3 ČL kryštálového cukru
- 88 g masla
- 150 g bezlepkovej múky
- 5 vajec (stredne veľkých cca 265 g)
- 20 g mandľových lupienkov na posypanie
- na cukrársky krém:
- 500 ml mlieka
- 1 vanilkový lusk
- 100 g cukru
- 4 žĺtky
- 40 g kukuričného škrobu
- na šľahačkový krém:
- 170 g šľahačkovej smotany
- 170 g mascarpone
- 80 g cukru práškového
- 1 vanilkový cukor + vanilka
- na čokoládovú ganache:
- 70 g horkej čokolády
- 70 g šľahačkovej smotany
- +
- jahody
- práškový cukor na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Jahodový veľkonočný veniec

Na odpaľované cesto dáme variť vodu, maslo, cukor a soľ. Do vriaceho zamiešame múku a chvíľu varíme na ohni, kým sa cesto neodlepuje od bokov. Do vychladnutej hmoty zapracujeme po jednom vajcia. Na papier nastriekame veniec s priemerom 20 cm a posypeme ho mandľovými lupienkami. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 24 minút a potom ešte dopekáme 12 minút pri teplote 170 stupňov Celzia. Podobne si pripravíme malý veniec.
Na krém dáme variť mlieko, do ktorého sme pridali vnútro vanilkového lusku . Medzitým vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme škrob, zalejeme vriacim mliekom, vrátime do hrnca a uvaríme. Necháme vychladnúť prikryté potravinovou fóliou a nakoniec vyšľaháme do hladka.
Šľahačkový krém pripravíme tak, že spolu vyšľaháme smotanu, mascarpone, cukor a vanilkový cukor. Čokoládu zalejeme vriacou smotanou, necháme rozpustiť a máme hotovú čokoládovú ganache.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Upečený hrubý veniec prekrojíme a naplníme cukrárskym krémom. Na vrch uložíme tenký prekrojený veniec. Naplníme ho čokoládovou ganache, kúskami jahôd a obalíme šľahačkovým krémom. Prikryjeme hornou časťou hrubého venca, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme kúskami jahôd.

Šéfkuchár: Helena Petrášová | Recept z epizódy: 19. 03. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 ml vody
- štipka soli
- 3 ČL kryštálového cukru
- 88 g masla
- 150 g bezlepkovej múky
- 5 vajec (stredne veľkých cca 265 g)
- 20 g mandľových lupienkov na posypanie
- na cukrársky krém:
- 500 ml mlieka
- 1 vanilkový lusk
- 100 g cukru
- 4 žĺtky
- 40 g kukuričného škrobu
- na šľahačkový krém:
- 170 g šľahačkovej smotany
- 170 g mascarpone
- 80 g cukru práškového
- 1 vanilkový cukor + vanilka
- na čokoládovú ganache:
- 70 g horkej čokolády
- 70 g šľahačkovej smotany
- +
- jahody
- práškový cukor na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame
tajomstvo_mojej_kuchyne