Jahodový veľkonočný veniec - Tajomstvo mojej kuchyne

Jahodový veľkonočný veniec

Maspoma

Na odpaľované cesto dáme variť vodu, maslo, cukor a soľ. Do vriaceho zamiešame múku a chvíľu varíme na ohni, kým sa cesto neodlepuje od bokov. Do vychladnutej hmoty zapracujeme po jednom vajcia. Na papier nastriekame veniec s priemerom 20 cm a posypeme ho mandľovými lupienkami. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 24 minút a potom ešte dopekáme 12 minút pri teplote 170 stupňov Celzia. Podobne si pripravíme malý veniec.

Na krém dáme variť mlieko, do ktorého sme pridali vnútro vanilkového lusku . Medzitým vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme škrob, zalejeme vriacim mliekom, vrátime do hrnca a uvaríme. Necháme vychladnúť prikryté potravinovou fóliou a nakoniec vyšľaháme do hladka.

Šľahačkový krém  pripravíme tak, že  spolu vyšľaháme smotanu, mascarpone, cukor a vanilkový cukor. Čokoládu zalejeme vriacou smotanou, necháme rozpustiť a máme hotovú čokoládovú ganache.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Upečený hrubý veniec prekrojíme a naplníme cukrárskym krémom. Na vrch uložíme tenký prekrojený veniec. Naplníme ho čokoládovou ganache, kúskami jahôd a obalíme šľahačkovým krémom. Prikryjeme hornou časťou hrubého venca, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme kúskami jahôd.

Maspoma

Šéfkuchár: Helena Petrášová | Recept z epizódy: 19. 03. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty