Ingrediencie
- (na dva menšie plechy 25 x 25 cm alebo väčší 45 x 36 cm)
- na cesto:
- 350 ml mlieka
- 7 g droždia
- 60 g kryštálového cukru
- 50 g masti
- 30 g masla
- 500 g polohrubej múky
- 1 vajce
- na plnku:
- 2 PL maizeny
- 60 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 150 ml vaječného likéru
- škorica
- +
- 1 kg jabĺk
- 2 citróny
- 100 g sušených sliviek
- 100 g mandlí
- práškový cukor
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Jablkový koláč s vaječným likérom

Do zohriateho mlieka pridáme droždie, cukor, masť a maslo. Premiešame a necháme vykysnúť. V robote vymiešame múku s vajíčkom, pridáme tekutú zmes a vymiesime cesto. Cesto vložíme do misy, prikryjeme a necháme vykysnúť 30-40 minút. Vykysnuté ešte ručne spracujeme, vyvaľkáme a uložíme na plech.
Jablká umyjeme, vyberieme jadrovník a neošúpané nakrájame na mesiačiky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Maizenu, cukor a vanilkový cukor zmiešame, pridáme mlieko a za stáleho miešania zohrievame, kým zmes nezačne hustnúť. Necháme vychladnúť a vmiešame žĺtky, likér a škoricu. Poriadne vyšľaháme. Krém nanesieme na cesto, pridáme jablká a slivky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30-35 minút. Nasekané mandle opečieme nasucho a posypeme nimi teplý koláč. Na záver ešte poprášime práškovým cukrom.

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 20. 03. 2022
Ingrediencie
- (na dva menšie plechy 25 x 25 cm alebo väčší 45 x 36 cm)
- na cesto:
- 350 ml mlieka
- 7 g droždia
- 60 g kryštálového cukru
- 50 g masti
- 30 g masla
- 500 g polohrubej múky
- 1 vajce
- na plnku:
- 2 PL maizeny
- 60 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 200 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 150 ml vaječného likéru
- škorica
- +
- 1 kg jabĺk
- 2 citróny
- 100 g sušených sliviek
- 100 g mandlí
- práškový cukor
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame