Jablkový koláč s vaječným likérom - Tajomstvo mojej kuchyne

Jablkový koláč s vaječným likérom

Maspoma

Do zohriateho mlieka pridáme droždie, cukor, masť a maslo. Premiešame a necháme vykysnúť. V robote vymiešame múku s vajíčkom, pridáme tekutú zmes a vymiesime cesto. Cesto vložíme do misy, prikryjeme a necháme vykysnúť 30-40 minút. Vykysnuté  ešte ručne spracujeme, vyvaľkáme a uložíme na plech.

Jablká umyjeme, vyberieme jadrovník a neošúpané nakrájame na mesiačiky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Maizenu, cukor  a vanilkový cukor zmiešame, pridáme mlieko a za stáleho miešania zohrievame,  kým zmes nezačne hustnúť. Necháme vychladnúť a vmiešame žĺtky, likér a škoricu. Poriadne vyšľaháme. Krém nanesieme na cesto, pridáme jablká a slivky. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30-35 minút. Nasekané mandle opečieme nasucho a posypeme nimi teplý  koláč. Na záver ešte poprášime práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 20. 03. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu