Hroznový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Hroznový koláč

Maspoma

Vajíčka s cukrom rozmiešame na hustý krém, pridáme roztopené vychladnuté maslo, olej, mlieko, vanilku a dobre premiešame. Prisypeme múku premiešanú s práškom do pečiva a soľ. Potom do cesta primiešame nastrúhanú citrónovú ( alebo pomarančovú) kôru a cesto necháme asi 10 minút odstáť, aby múka nasiakla tekutinou. Do cesta vmiešame 1/3 hroznových bobúľ , vylejeme do formy a pečieme asi 10-15 minút. Potom koláč z rúry vyberieme a navrch husto poukladáme zvyšné bobule hrozna. Mierne ich do cesta zatlačíme a pečieme asi 50 minút do ružova. Upečený koláč necháme vychladnúť a nakrájame.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 11. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty