Gabove svadobné moravské koláče - Tajomstvo mojej kuchyne

Gabove svadobné moravské koláče

Maspoma

Mlieko s cukrom zohrejeme na izbovú teplotu a pridáme droždie. V robote zmiešame múku, kyslú smotanu, žĺtky, maslo, masť, štipku soli a postupne pridávame mliečnu zmes. Vymiesime cesto, ktoré ešte v rukách spracujeme. Uložíme do misy, prikryjeme fóliou a necháme nakysnúť v rúre pri teplote 30° C ( asi 30-40 minút).

Na mrveničku zmiešame maslo, múku a práškový cukor. Vytvarujeme rolku, ktorú zabalíme do fólie,  necháme stuhnúť v chladničke a následne pretláčame cez vykrajovač na zemiaky.

Z cesta formujeme malé knedličky, ktoré podľa chuti plníme – dovnútra, na povrchu alebo môžeme použiť oba spôsoby. Ako plnku dávame slivkový lekvár alebo tvaroh zmiešaný s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami. Prípadne kombináciu oboch. Takto pripravené namočíme do vyšľahaných žĺtkov , obalíme v mrvenici, uložíme na plech s papierom na pečenie a necháme asi 20 minút podkysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 170-180 ° C a pečieme asi 20 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 09. 10. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu