Figovo-mandľový tart so slivkovým coulis - Tajomstvo mojej kuchyne

Figovo-mandľový tart so slivkovým coulis

Maspoma

Mandle pomelieme a dáme do nádoby. Pridáme múku, nakrájané zmäknuté maslo a štipku soli. Figy umyjeme, odstránime hrubú stopku a rozmixujeme v mixéri  s 1 PL vody a vajcom. Masu pridáme do nádoby a všetko spolu ručne spojíme do nelepivého cesta,  ktoré potom vytvarujeme do hrubej placky a dáme do potravinárskej fólie do chladničky na 30-40 minút stuhnúť.

Slivky umyjeme, prekrojíme a vyberieme kôstku. 10 sliviek rozmixujeme na dreň a zvyšných 10 nakrájame na menšie kúsky. Pridáme med, škrob a premiešame.

Keď je cesto vychladnuté, vyberieme ho z chladničky, dáme na papier na pečenie a prikryjeme potravinovou fóliou, aby sa nám ľahko vaľkalo. Vyvaľkané cesto prenesieme do tortovej formy, odstránime fóliu a navrstvíme slivky. Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Poleva: Smotanu privedieme k bodu varu a vypneme, nalámeme do nej čokoládu a miešame kým sa nerozpustí. Pridáme 1 ČL kokosového oleja, čokoláda je potom krásne lesklá. Nalejeme na korpus a necháme všetko stuhnúť v chladničke.

Maspoma

Šéfkuchár: Tinka Karmažín | Recept z epizódy: 17. 01. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu