Fazuľový brownie koláč bez múky - Tajomstvo mojej kuchyne

Fazuľový brownie koláč bez múky

Maspoma

Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. V malej miske zmiešame práškové kakao, prášok do pečiva, mletú škoricu a štipku soli. Vo väčšej miske ponorným mixérom spolu vyšľaháme vajcia, olej, cukor a  hrsť orechov, ktorú sme predtým rozmixovali. Zmes musí byť nadýchaná. Následne pridáme fazule (ak použijeme fazule z plechovky treba ich dobre prepláchnuť) a znova dobre zmixujeme do hladkej konzistencie. Môžeme pridať zmes orechov a brusníc vcelku. Nakoniec kakaovú zmes jemne vmiešame do mokrej zmesi. Pečieme  v maslom vymastenej tortovej forme pri teplote 180 stupňov Celzia 40-50 minút.

Na prípravu čoko polevy namočíme želatínu na desať minút do vody. Vo vode rozpustíme dve čokoládové polevy, pridáme šľahačkovú smotanu, trochu kakaa, horkej čokolády a na záver želatínu. Čokoládovou polevou polejeme vychladnutú tortu a môžeme ešte dozdobiť hoblinkami z bielej čokolády.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 12. 11. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu