Citrónový koláč s rozmarínom - Tajomstvo mojej kuchyne

Citrónový koláč s rozmarínom

Maspoma

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, vytvoríme z neho guľu, ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme minimálne na 1 hodinu do chladničky. Vytlačíme šťavu z citrónov a nastrúhame kôru. Do jogurtu vmiešame vajce a žĺtky, pridáme cukor, citrónovú šťavu a kôru. Všetko premiešame. Cesto rozvaľkáme do tortovej formy, položíme naň papier na pečenie a zaťažíme (napr. fazuľou), aby sa počas pečenia nedvíhalo. Pečieme pri teplote 160°C asi 20 minút. Na predpečený korpus vylejeme plnku, posypeme rozmarínom a trochou práškového cukru. Pečieme ešte asi 50 minút pri teplote 130°C.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 29. 09. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu