Čierna bábovka - Tajomstvo mojej kuchyne

Čierna bábovka

Maspoma

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, orechy a brusnice nasekáme nahrubo, maslo s cukrom a vanilínovým cukrom ušľaháme. Postupne pridávame po jednom vajcia tak, že každé šľaháme asi pol minúty. Múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom a po lyžičkách vmiešavame do hmoty. Potom vmiešame jogurt, rozpustenú čokoládu a nakoniec vareškou orechovú zmes. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 50-60 minút. Po vychladnutí oblejeme tmavou čokoládovou polevou Dr. Oetker a ozdobíme celými orechmi a brusnicami.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 03. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


Vyskúšajte si doma naše najpopulárnejšie recepty