Ingrediencie
- tortová forma s Ø 28 cm:
- 4 vajcia
- 80 g kokosového cukru
- 200 ml kyslej smotany
- 200 g mletého maku
- 1 PL práškového cukru
- 1 PL kokosovej múky
- 3 PL hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- soľ
- +
- 200 g černíc
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Černicovo – maková bublanina

Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme spolu s kokosovým cukrom dopenista. Pridáme smotanu, mak, práškový cukor, kokosovú a hladkú múku s práškom do pečiva. Z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli, vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho zapracujeme do zmesi. Cesto vylejeme do tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej kokosovou múkou a na vrch poukladáme černice. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 35 minút.

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 03. 04. 2022
Ingrediencie
- tortová forma s Ø 28 cm:
- 4 vajcia
- 80 g kokosového cukru
- 200 ml kyslej smotany
- 200 g mletého maku
- 1 PL práškového cukru
- 1 PL kokosovej múky
- 3 PL hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- soľ
- +
- 200 g černíc
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame