Babičkine buchty so šodó - Tajomstvo mojej kuchyne

Babičkine buchty so šodó

Maspoma

Mlieko zohrejeme na teplotu tela, pridáme droždie, cukor, soľ a necháme chvíľku kvasiť. Múku preosejeme, pridáme vajce, maslo, masť a kvások. Hrozienka namočíme do orechového likéru a časť z nich pridáme do cesta. Vymiešame jemné cesto, ktoré necháme nakysnúť. Jablká nakrájame na kocky, dochutíme škoricou, vanilkou , trochou cukru a masla. Nakoniec pridáme zvyšok hrozienok a chvíľku podusíme.  Z nakysnutého cesta formujeme guľky, ktoré plníme jablkovou zmesou. Guľky ukladáme  na plech potretý maslom. Pečieme v rúre vyhriatej na  175°C asi  20-25 minút. Necháme chvíľku vychladnúť a podávame posypané  práškovým cukrom.

Na šodó vymiešame všetky ingrediencie nad parou na hustý krém, ktorý následne vychladíme. Do hotového šodó nastrúhame pomarančovú kôru.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 14. 03. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu