Ananásovo-čučoriedkový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Ananásovo-čučoriedkový koláč

Maspoma

Postup: Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, soľou a vanilínovým cukrom dohladka. Postupne zašľaháme vajcia (každé vajce asi pol minúty). Múku zmiešame s kypriacim práškom, kokosom a ľahko primiešame do zmesi. Pridáme vyškriabaný vanilkový lusk a cesto rozotrieme na vymastený a kokosom vysypaný plech.
Na cesto naukladáme plátky odkvapkaného ananásu a čučoriedky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 160-180 stupňov Celzia asi 30- 35 minút.
Na ozdobenie zohrejeme v kastróliku džem, ktorým ešte teplý koláč potrieme a posypeme kokosom. Hotový koláč môžeme ozdobiť šľahačkou, ktorú prifarbíme potravinárskym farbivom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 20. 05. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu