Tekvicovo-cícerový šalát - Tajomstvo mojej kuchyne

Tekvicovo-cícerový šalát

Maspoma

Cícer vložíme do hrnca, zalejeme vodou, necháme cez noc postáť a takto pripravený ho na druhý deň uvaríme. Tekvicu nakrájame na plátky, uložíme na plech, osolíme, polejeme olivovým olejom a dochutíme citrónovou šťavou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°  C a pečieme asi 20 minút. Uvarený cícer dochutíme olivovým olejom, soľou a na posledných 10 minút ho pridáme k tekvici (ak chceme aby bol cícer chrumkavý pridáme ho na 20 minút.)

Na dresing zmiešame olej, citrónovú šťavu a javorový sirup. Hotový cícer s tekvicou zalejeme dresingom, pridáme sušené paradajky a bylinky. Všetko dobre premiešame. Pre sýtu verziu môžeme vrch posypať syrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Ela Krídlová | Recept z epizódy: 11. 02. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu