Jarný šalát s bambusovými výhonkami a bryndzovým dressingom - Tajomstvo mojej kuchyne

Jarný šalát s bambusovými výhonkami a bryndzovým dressingom

Decodom

Špargľu očistíme a škrabkou nakrájame na pásy. Smotanu nalejeme do hrnca a zredukujeme, aby mala konzistenciu pudingu. Pšeno uvaríme a prepláchneme. Šalotku uvaríme v cideri, osolíme a necháme zredukovať.

Na dressing cmar zmiešame s horčicou, jablčným octom, bryndzou, medom, dochutíme kaparami prekrojenými na polky, korením troch farieb a nakrájaným medvedím cesnakom. Pridáme zredukovanú smotanu, uvarenú cibuľu a všetko zmixujeme.

Do misy natrháme šťaveľ, žihľavu, pridáme hráškové klíčky, očistené a na tenké slížiky nakrájané hráškové strúčiky. Všetko premiešame. Ďalej pridáme  pšeno, mandle, špargľu nakrájané bambusové výhonky a znova dobre premiešame. Zmes zalejeme dressingom a dozdobíme na tenko nakrájanou reďkovkou.

Decodom

Šéfkuchár: Michal Kordoš | Recept z epizódy: 03. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu