Zubáč na zelenej špargli s rakmi so šafranovo zemiakovým pyré - Tajomstvo mojej kuchyne

Zubáč na zelenej špargli s rakmi so šafranovo zemiakovým pyré

Maspoma

Očistené a nakrájané zemiaky uvaríme, pridáme maslo, mlieko, šafran, osolíme a zmixujeme. Z cesnaku, olivového oleja soli a koriandru urobíme pastu, ktorou potrieme filety zubáča, opečieme ich na olivovom oleji z oboch strán, preložíme do zapekacej misy, poukladáme na ne plátky masla a dopečieme ešte 10 min v rúre na 180 stupňoch.
Raky uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali cesnak. Varíme cca 10- 15min. Špargľu varíme asi 10 min v osolenej vode.

Omáčka: K bielemu vínu pridáme vývar z rakov, ½ šľahačkovej smotany, cibuľové klíčky a nastrúhaný muškátový orech. Povaríme a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku.

Filety zubáča podávame na uvarenej špargli spolu s rakmi, šafranovou zemiakovou kašou
preliate omáčkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Igor Horvath | Recept z epizódy: 17. 06. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu