Treska v popole s kalerábovým pyré a homárovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Treska v popole s kalerábovým pyré a homárovou omáčkou

Decodom

Treska a pyré: Na plechu v rúre pečieme asi 20 minút pór, pokiaľ nestmavne a potom ho rozdrvíme na popol. Fóliu potrieme olivovým olejom, uložíme naň osolenú rybu pokvapkanú citrónom, ktorú sme obalili v popole z póru, pridáme trebuľku, zabalíme do fólie, dáme piecť do rúry na 105 stupňov a pečieme cca 15-20 min. Kaleráby očistíme,  nakrájame a uvaríme v mlieku. Mäkké kaleráby pomixujeme spolu s maslom na pyré. Špenát oblanšírujeme a rozmixujeme s troškou vody. Nakrájanú reďkovku oblanšírujeme a podusíme na masle. Panko strúhanku opečieme na masle do chrumkava a posypeme ňou kalerábové pyré. Paksoi oblanšírujeme a krátko podusíme na masle.
50 g petržlenovej vňate rozmixujeme a zmiešame s rastlinným olejom, zahrejeme na 60 stupňov a používame na dekoráciu.

Homárová omáčka: Skelety z homára dáme piecť do rúry s koreňovou zeleninou. Po upečení preložíme do hrnca, zalejeme vínom a rybacím vývarom, pridáme kávové zrnká a redukujeme. Hotové precedíme, zahustíme sladkou smotanou a povaríme.

Podávame hotovú rybu spolu s kalerábovým pyré preliate homárovou omáčkou a dozdobené špenátom, reďkovkami, zeleným olejom a paksoi.

Decodom

Šéfkuchár: Braňo Križan | Recept z epizódy: 26. 04. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu