Ryba v soľnej kruste - Tajomstvo mojej kuchyne

Ryba v soľnej kruste

Maspoma

Vyčistenú rybu zvnútra polejeme citrónovou šťavou a naplníme nasekanými bylinkami, rybu nesolíme. Do hrubozrnnej soli vmiešame chlebovú múku, vajcia, trochu vody a nasekané bylinky. Vypracujeme cestíčko, ktoré uložíme na dno nádoby, naň položíme naplnenú rybu a opäť prekryjeme vrstvou cestíčka. Pečieme na grile pri 250 stupňoch asi hodinu. Potom rybu vyberieme, prikryjeme alobalom a uterákom, aby bolo mäso šťavnaté. Suroviny na omáčku zmiešame v miske a šľaháme na pare. Keď začne hustnúť, pridávame olivový olej a omáčku vymiešame. Na záver dochutíme ďatlovým balzamikovým octom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 06. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu