Rozmarný batat s pečeným pstruhom - Tajomstvo mojej kuchyne

Rozmarný batat s pečeným pstruhom

Maspoma

Postup:   Batat prekrojíme na štvrtiny a dáme  upiecť do  rúry. Umytého pstruha  osolíme a naplníme nakrájanou limetkou, neošúpanými popučenými strúčikmi cesnaku, plátkami masla a rozmarínom. Okoreníme citrónovou trávou a korením na ryby, pomúčime a opečieme na panvici. Pstruha preložíme a pečieme v rúre pri teplote 190-200 stupňov asi 20 minút. Z upečených batatov vydlabeme vnútro, ktoré zmiešame s medom so zázvorom, kokosom, mliekom, maslom, dochutíme soľou, citrónovou trávou a rozmixujeme na pyré. Na šupky s batatov položíme trochu masla a dáme ich zapiecť. Ďalej ich plníme batatovým pyré, ktoré posypeme strúhaným syrom a na vrch poukladáme kúsky slaninky. Naplnené bataty dáme zapiecť na 10 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Juraj Hrčka | Recept z epizódy: 30. 10. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu