Pražmy troch chutí - Tajomstvo mojej kuchyne

Pražmy troch chutí

Decodom

Postup:

  1. Rybu vcelku  umyjeme, očistíme, ochutíme pomarančovou soľou, naplníme bylinkami (rozmarín, tymian) a kúskom citróna. Z jedného hrnčeka soli, dvoch hrnčekov múky a približne jedného hrnčeka vody spracujeme cesto. Vyvaľkáme a obalíme v ňom  rybu, ktorú sme predtým potreli olejom. Cesto potrieme žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celzia približne 15 minút.

Podávame  preliate omáčkou, s pak choi  a  opečenou bagetou.

  1. Rybu umyjeme, očistíme, vyfiletujeme a ochutíme pomarančovou soľou. Toastový chlieb rozmixujeme s bylinkami (petržlenová vňať, tymian), pridáme rozpustené maslo a olej v pomere 1:1, množstvo podľa potreby, aby sme dostali požadovanú hustotu. Filety obalíme z jednej strany v bylinkovej kruste a na strane s kožou krátko opečieme na rozohriatom oleji. Na záver dáme krátko zapiecť do rúry.

Podávame  preliate omáčkou, s pak choi  a opečenou bagetou.

  1. Rybu umyjeme, očistíme, vyfiletujeme a ochutíme pomarančovou soľou. Zemiaky očistíme, nakrájame na tenké plátky, namočíme v bielku a prikladáme na filety len z jednej strany. Filety krátko opekáme na rozpálenom oleji z obidvoch strán, najskôr zo strany, kde sú obalené zemiakmi.

Podávame preliate omáčkou, s grilovanou zeleninou a opečenou bagetou.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

príloha a omáčka: Baklažán, cuketu a fenikel  nakrájame na väčšie plátky, paradajky a hríby na väčšie kúsky. Postupne ugrilujeme na oleji – najskôr fenikel, cuketu, baklažán, neskôr pridáme hríby a na záver paradajky. Všetko ochutíme soľou, korením a balzamikovým octom.

Ako prílohu  na oleji krátko opražíme pak choi, chvíľu podusíme  a ochutíme pomarančovou soľou.

Na omáčku z odrezkov ryby a zeleniny pripravíme vývar, zahustíme trochou masla a dochutíme balzamikovým octom. Na záver rozmixujeme.

Decodom

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 20. 05. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu