Pošírovaný kapor s paštrnákovým pyré - Tajomstvo mojej kuchyne

Pošírovaný kapor s paštrnákovým pyré

Maspoma

Do hrnca dáme variť vodu, pridáme  fenikel, mrkvu, pór, nové i čierne korenie, soľ a ocot. Povaríme 10 minút, znížime teplotu, aby voda len jemne bublala  a vložíme kapra (udržiavame pod bodom varu, ak máme teplomer, ideálne cca 75°C). Pošírujeme 7-10 minút. Obaľovaciu zmes jemne rozdrvíme na  drobné kúsky, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, petržlenovú vňať, pomarančovú kôru a premiešame. Zmesou posypeme kapra, na vrch pridáme nastrúhaný parmezán a plátok masla, vložíme do vyhriatej rúry a necháme zopár minút zapiecť, resp. kým sa parmezán neroztopí.

Paštrnák uvaríme do mäkka. Ešte teplý vložíme do mixéra, rozmixujeme s troškou vody na požadovanú hustotu, pridáme maslo, citrónovú šťavu, troška cukru a soľ.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 08. 03. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu