Pečený pstruh s 2 druhmi omáčok - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečený pstruh s 2 druhmi omáčok

Maspoma

Pstruhy nafiletujeme, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. Opečieme z oboch strán na oleji, do ktorého sme pridali 1 PL masla. V hrnčeku rozpustíme 2 PL masla a oblanšírujeme na ňom medvedí cesnak. Zemiaky uvaríme a zmiešame s medvedím cesnakom.

Holandská omáčka: Žĺtky vyšľaháme nad parou, pridáme citrónovú šťavu, víno, 100 g rozpusteného masla, trošku oleja a nakoniec citrónovú kôru. Šľaháme nad parou do zhustnutia.

Uhorková omáčka: Nastrúhané uhorky zmiešame s kyslou smotanou, majonézou, cesnakom, soľou a korením. Pstruha podávame s omáčkami a zemiakmi s medvedím cesnakom a ozdobíme reďkovkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Tibor Vitek | Recept z epizódy: 26. 05. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu