Ingrediencie
- 400 g filetov z lososa bez kože,
- 2 stredne veľké cibule,
- 1 vajce,
- šťava z 1 citróna,
- kôra z chemicky neošetreného citróna,
- 1 PL jemnej horčice,
- 2 PL strúhanky,
- feniklová vňať,
- olivový olej,
- soľ,
- čierne korenie
- Feniklový šalát s ružovým grapefruitom:
- 1 väčší fenikel,
- 1 grapefruit,
- hrozienka,
- píniové oriešky,
- olivový olej,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Lososový burger
Losos a cibuľu nakrájame na drobné kúsky, pridáme šťavu a kôru z citróna, horčicu, nasekáme feniklovú vňať, pridáme strúhanku, olej, soľ, namelieme čerstvé čierne korenie, dobre premiešame a necháme odstáť v chlade asi hodinu. Do panvice nalejeme olivový olej a necháme rozpáliť. Burgery tvarujeme priamo na panvici pomocou okrúhlej formy. Pečieme z každej strany cca 7 minút.
Feniklový šalát s ružovým grapefruitom:
Umytý a očistený fenikel nakrájame alebo nastrúhame na jemné plátky. Rozložíme ho po tanieri a poukladáme naň kúsky očisteného grapefruitu, posypeme opečenými píniami a hrozienkami, zľahka osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 28. 09. 2014
Ingrediencie
- 400 g filetov z lososa bez kože,
- 2 stredne veľké cibule,
- 1 vajce,
- šťava z 1 citróna,
- kôra z chemicky neošetreného citróna,
- 1 PL jemnej horčice,
- 2 PL strúhanky,
- feniklová vňať,
- olivový olej,
- soľ,
- čierne korenie
- Feniklový šalát s ružovým grapefruitom:
- 1 väčší fenikel,
- 1 grapefruit,
- hrozienka,
- píniové oriešky,
- olivový olej,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame