Ingrediencie
- 1 kg lososa ( veľký filet s kožou)
- 2 hrste neochutených kukuričných lupienkov
- 1 hrsť nasekaných vlašských orechov
- 2 hrste nahrubo nastrúhaného parmezánu
- asi 10-15 čiernych olív bez kôstky
- tymian
- cesnakový olej
- korenie na ryby
- soľ a čierne korenie
- na fazuľu s pórom:
- 1 pór
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 konzerva veľkej strakatej fazule
- 1 smotana na šľahanie
- 1-2 hrste nastrúhaného parmezánu
- bylinková zmes
- maslo
- olej
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Losos v kruste s fazuľou a pórom

V mise zmiešame podrvené lupienky, orechy, nastrúhaný parmezán a nakrájané olivy. Dochutíme soľou, tymianom, cesnakovým olejom a premiešame. Lososa osolíme a okoreníme , uložíme do pekáča s papierom na pečenie, kožou dole a vrch zakryjeme pripravenou zmesou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 25 minút.
Na masle a oleji osmažíme na kolieska nakrájaný pór a cesnak. Pridáme scedenú opláchnutú fazuľu, smotanu a zmes osolíme. Prelejeme do zapekacej misy, dochutíme bylinkami a posypeme parmezánom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme 35-40 minút.

Šéfkuchár: Zdenka Studenková | Recept z epizódy: 03. 04. 2022
Ingrediencie
- 1 kg lososa ( veľký filet s kožou)
- 2 hrste neochutených kukuričných lupienkov
- 1 hrsť nasekaných vlašských orechov
- 2 hrste nahrubo nastrúhaného parmezánu
- asi 10-15 čiernych olív bez kôstky
- tymian
- cesnakový olej
- korenie na ryby
- soľ a čierne korenie
- na fazuľu s pórom:
- 1 pór
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 konzerva veľkej strakatej fazule
- 1 smotana na šľahanie
- 1-2 hrste nastrúhaného parmezánu
- bylinková zmes
- maslo
- olej
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame