Losos s cuketovými špagetami a bánoveckou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Losos s cuketovými špagetami a bánoveckou omáčkou

Maspoma

Na rozpálenú panvicu bez oleja dáme anglickú slaninu nakrájanú na malé kocky a posmažíme. Zvyšný výpek zlejeme. Pridáme na kolieska nasekanú jarnú cibuľku, ošúpané  a na malé kocky nakrájané paradajky, ochutíme soľou, čiernym korením a necháme restovať, kým paradajky niesú na polovicu rozvarené. Prilejeme trocha vývaru, pridáme bánoveckú nátierku a nakoniec nasekané sušené paradajky. Necháme prevrieť, kým sa omáčka nespojí. Na bylinkový olej  petržlenovú vňať, kôpor, ostatné bylinky nasekáme ,  rozmixujeme s olivovým olejom a prepasírujeme. Cuketu ošúpeme, nakrájame na jemné špagety, opečieme na olivovom oleji a dochutíme trochou masla, soľou a čiernym korením. Filet z lososa stiahneme z kože, narežeme na väčšie kusy a opečieme na výpeku zo slaninky. Na záver dochutíme soľou a trochou masla. Lososa podávame so špagetami a omáčkou, preliate  bylinkovým olejom.

Maspoma

Šéfkuchár: Michal Konrád | Recept z epizódy: 12. 09. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu