Ingrediencie
- 3 PL masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g pancetty
- 2-3 mrkvy
- 2 stonky zeleru z vnútornej časti
- 10 PL zavarených paradajok aj so šťavou
- 300 g šošovice
- 300 ml mäsového vývaru
- soľ (aj hrubá)
- čierne korenie
- 100 g parmezánu
- rozmarín
- trochu olivového oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Talianska šošovicová polievka
Na troche masla opražíme nadrobno nakrájanú pancettu a cesnak. Miešame, kým zavonia. Potom pridáme stopkový zeler a mrkvu nakrájané na drobné kocky a pražíme 3 minúty. Pridáme paradajky aj so šťavou a povaríme na miernej teplote približne 15 minút, aby zelenina zmäkla. Medzitým umyjeme šošovicu, ktorú potom pridáme do hrnca, premiešame a zalejeme vývarom, ak treba pridáme aj vodu. Varíme prikryté na miernom plameni. Dĺžka varenia závisí od druhu šošovice. Podľa potreby podlievame ešte vodou. Talianska polievka by mala byť hustá. Pridáme soľ a korenie.
Nastrúhame si parmezán. V mažiari roztlačíme čerstvý rozmarín s hrubou soľou a zmes zalejeme olivovým olejom. Keď je šošovica mäkká, pridáme do polievky maslo a nastrúhaný parmezán. Časť syra si necháme aj na posypanie na tanier. Na záver ešte pokvapkáme olivovým olejom z roztlačeného rozmarínu, ktorý polievke dodá krásnu vôňu.
Pozor! Syr aj olivový olej sú slané, je dobré dosoliť až po ochutnaní.
Šéfkuchár: Jarmila Lajčáková Hargašová | Recept z epizódy: 11. 09. 2022
Ingrediencie
- 3 PL masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g pancetty
- 2-3 mrkvy
- 2 stonky zeleru z vnútornej časti
- 10 PL zavarených paradajok aj so šťavou
- 300 g šošovice
- 300 ml mäsového vývaru
- soľ (aj hrubá)
- čierne korenie
- 100 g parmezánu
- rozmarín
- trochu olivového oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame