Svadobná polievka - Tajomstvo mojej kuchyne

Svadobná polievka

Maspoma

Kurča rozdelíme na viac častí. Do hrnca so studenou vodou vložíme asi polovicu z nich, druhú polovicu opečieme a následne ju tiež vložíme do hrnca. Privedieme k bodu varu, dochutíme  koreninami a na malom ohni varíme asi 1,5 hodiny. Cibuľku opečieme do zlatista a spolu s cesnakom  pridáme do polievky. Približne 30 minút pred koncom varenia nakrájame zeleninu na kocky a opečieme na masle. Pridáme do polievky, dochutíme vňaťou z ligurčeka a dovaríme.

Na prípravu krupicových knedličiek vymiešame maslo, žĺtky a postupne prisýpame krupicu. Tvarujeme knedličky, ktoré vkladáme do vriacej vody a varíme, pokiaľ nevyplávajú.

Na prípravu pečeňových knedličiek rozmixujeme alebo pomelieme pečienku na kašu. Cibuľku, cesnak nakrájame a na masle opečieme. Pridáme majoránku a mlieko. Toast nakrájame na malé kocky, zmiešame s vajíčkami a pečienkou. Pridáme cibuľku, zamiešame a dochutíme. Necháme 15 minút v chlade postáť  a následne tvarujeme guľky, ktoré vyprážame v oleji.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 12. 04. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu