Sladkokyslá hubová polievka - Tajomstvo mojej kuchyne

Sladkokyslá hubová polievka

Maspoma

Nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme  na masle. Pridáme asi 1 PL kryštálového cukru, nakrájané čerstvé huby a  trocha neskôr mrazené. Zahustíme múkou, premiešame a chvíľu podusíme.  Pridáme pokrájané zemiaky, vývar, trocha sójovej omáčky a povaríme asi 10-15 minút. Ďalej pridáme pohánku,  dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom, soľou, korením, cukrom, octom a Gabovou plackovou zmesou korenia. Na záver ešte pridáme na pásiky nakrájaný kel a polievku zjemníme smotanou. Už iba krátko povaríme. Pri podávaní môžeme ešte dochutiť trochou čili a čiernym korením.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 13. 02. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu