Medzevská polievka a bryndzové taštičky - Tajomstvo mojej kuchyne

Medzevská polievka a bryndzové taštičky

Maspoma

Zmiešame bryndzu, trocha sladkej aj kyslej smotany, nasekaný kôpor, štipku soli a vymiešame plnku.  Do druhej misy dáme suroviny na cesto a premiešame. Vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme, potrieme bryndzovou plnkou a zvinieme. Narežeme taštičky – pirôžky, ktoré na okrajoch zatvoríme, vložíme do vriacej slanej vody a varíme, pokiaľ nevyplávajú na povrch.

Cibuľu nakrájame na kolieska, zemiaky na kocky a spolu opečieme na masti. Zalejeme vodou z taštičiek a 10-15 minút povaríme. Prilejeme  kyslú aj sladkú smotanu , zvyšok bryndzovej plnky a rozmixujeme.

Polievku ešte dochutíme soľou a čiernym korením. Podávame spolu s pirôžkami, najlepšie chutí vlažná.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 08. 05. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu