Kuracia polievka Bun-taj - Tajomstvo mojej kuchyne

Kuracia polievka Bun-taj

Decodom

Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržlen a hríby. Pridáme  kuracie mäso, orestujeme, podlejeme vodou (alebo vývarom), osolíme, prikryjeme a dusíme. Nakrájané kuracie prsia pridáme neskôr, pretože sú rýchlejšie hotové. Ďalej dochucujeme citrónovou trávou, ktorú vyklepeme a nakrájame na asi 2 cm dlhé kúsky a povaríme. Neskôr ešte dochutíme nastrúhaným zázvorom, kurkumou, čiernym korením a približne 30 minút povaríme.  Ďalej pridáme sójové klíčky a kokosové mlieko a necháme prevrieť. Vyberieme citrónovú trávu, kuracie chrbty, pridáme čilli, pór nakrájaný na širšie rezance, limetkovú šťavu, nasekanú petržlenovú a koriandrovú vňať.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Decodom

Šéfkuchár: Jozef Buntaj | Recept z epizódy: 13. 01. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu