Kapustnica s makrelou - Tajomstvo mojej kuchyne

Kapustnica s makrelou

Maspoma

Z kapusty vytlačíme šťavu, zalejeme ju čistou vodou a dáme variť spolu so sušenými hubami. Vytlačenú šťavu prilievame do polievky počas varenia – podľa chuti. Údenú makrelu zatiaľ otvoríme, odstránime veľké kosti a rozoberieme mäso na kúsky. Do kapusty ho vložíme po približne hodine varenia, pridáme trochu čierneho korenia, soľ a dovárame druhú hodinu. Cibuľu nakrájame, opražíme na oleji do sklovita, zaprášime trochou múky, zalejeme studenou vodou a rozmiešame, aby v zásmažke neboli hrudky. Potom zásmažku vlejeme do kapustnice a ešte asi 10 minút povaríme. Na tanieri kapustnicu dozdobíme lyžičkou kyslej smotany.

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Čírová | Recept z epizódy: 22. 12. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu