Hokkaidová polievka - Tajomstvo mojej kuchyne

Hokkaidová polievka

Maspoma

Dve tekvice rozrežeme na polovice, vydlabeme, potrieme ich zvnútra cibuľovou nátierkou a dáme krátko zapiecť do rúry. Tretiu tekvicu nakrájame aj so šupou na kocky, mrkvu očistíme, nakrájame a všetko spolu dáme podusiť s rascou na slnečnicový olej. Vnútro z vydlabaných tekvíc dáme variť do hrnca s vodou, pridáme cesnak a ďumbier podľa chuti. Uvareným vývarom potom zalejeme tekvicu s mrkvou, hotovú polievku dochutíme ryžovým mliekom so soľou a rozmixujeme ponorným mixérom. Údený tempeh orestujeme na oleji s tekvicovými a slnečnicovými semienkami a ochutíme kari korením. V inej panvici nasucho opražíme sezamové semienka a potom ich spolu so soľou rozdrvíme v mažiari – tak si vytvoríme vlastné gomasio. Rozmixovanú polievku nalejeme do pripravených polovíc tekvice, pridáme orestovaný tempeh, dozdobíme petržlenovou vňaťou, gomasiom a tekvicovým olejom. Ako prílohu podávame celozrnný chlieb s cibuľovou nátierkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Martin Geišberg | Recept z epizódy: 04. 11. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu