Vajíčka plnené cícerovými krémami a šunkovou penou - Tajomstvo mojej kuchyne

Vajíčka plnené cícerovými krémami a šunkovou penou

Maspoma

Vajcia uvaríme natvrdo, očistíme, prekrojíme a vyberieme žĺtky.

Do mixéra na krém dáme 150 g cíceru aj s vodou, 1 PL tahini pasty, nakrájané avokádo, polovicu žĺtok, čerstvú bazalku, petržlenovú vňať a všetko spolu rozmixujeme. Dochutíme rímskou rascou, limetkovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Rovnako pripravíme aj cícerový krém s červenou repou, len miesto avokáda pridáme červenú repu.

Na prípravu šunkovej peny nakrájame cibuľu a cesnak najemno. Opečieme na masle, pridáme nakrájanú šunku, zalejeme smotanami, dochutíme soľou a čiernym korením. Prevaríme, odstavíme, necháme vychladnúť, následne rozmixujeme a prepasírujeme. Nalejeme do sifónovej fľaše, necháme chvíľu postáť a môžeme plniť vajíčka.

Polovice vajíčok naplníme krémami, šunkovou penou a dozdobíme mikrobylinkami a bylinkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 03. 04. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu