Ingrediencie
- 20 vajec natvrdo
- na cícerové krémy:
- 300 g uvareného alebo sterilizovaného cíceru
- 2-3 PL tahini pasty
- avokádo
- 2 uvarené červené repy
- olivový olej
- limetka
- čerstvá bazalka
- petržlenová vňať
- rímska rasca
- soľ
- čierne korenie
- na šunkovú penu:
- cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 100 g šunky
- 2 smotany na šľahanie
- maslo
- soľ
- čierne korenie
- na dozdobenie:
- mikrobylinky a bylinky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie

Vajíčka plnené cícerovými krémami a šunkovou penou

Vajcia uvaríme natvrdo, očistíme, prekrojíme a vyberieme žĺtky.
Do mixéra na krém dáme 150 g cíceru aj s vodou, 1 PL tahini pasty, nakrájané avokádo, polovicu žĺtok, čerstvú bazalku, petržlenovú vňať a všetko spolu rozmixujeme. Dochutíme rímskou rascou, limetkovou šťavou, olivovým olejom, soľou a čiernym korením. Rovnako pripravíme aj cícerový krém s červenou repou, len miesto avokáda pridáme červenú repu.
Na prípravu šunkovej peny nakrájame cibuľu a cesnak najemno. Opečieme na masle, pridáme nakrájanú šunku, zalejeme smotanami, dochutíme soľou a čiernym korením. Prevaríme, odstavíme, necháme vychladnúť, následne rozmixujeme a prepasírujeme. Nalejeme do sifónovej fľaše, necháme chvíľu postáť a môžeme plniť vajíčka.
Polovice vajíčok naplníme krémami, šunkovou penou a dozdobíme mikrobylinkami a bylinkami.

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 03. 04. 2022
Ingrediencie
- 20 vajec natvrdo
- na cícerové krémy:
- 300 g uvareného alebo sterilizovaného cíceru
- 2-3 PL tahini pasty
- avokádo
- 2 uvarené červené repy
- olivový olej
- limetka
- čerstvá bazalka
- petržlenová vňať
- rímska rasca
- soľ
- čierne korenie
- na šunkovú penu:
- cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 100 g šunky
- 2 smotany na šľahanie
- maslo
- soľ
- čierne korenie
- na dozdobenie:
- mikrobylinky a bylinky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame