Syr Feta na tri spôsoby - Tajomstvo mojej kuchyne

Syr Feta na tri spôsoby

Maspoma

1.spôsob:

Cuketu nakrájame na kolieska a nasucho opečieme na grile. Do zapekacej misky navrstvíme opečenú cuketu, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky a posypeme rozdrvenou Fetou. Jemne polejeme olivovým olejom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 3 – 4 minúty. Po dopečení ešte pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme oreganom. Ak nemáme gril, cuketu môžeme opiecť na olivovom oleji na panvici. Dochutíme ju pretlačeným cesnakom zmiešaným s olivovým olejom.

2.spôsob:

Syr Feta vcelku položíme na alobal a potrieme olivovým olejom. Na vrch položíme na kolieska nakrájanú paradajku, nakrájanú papriku, príp. cibuľu a bylinky. Jemne  okoreníme. Na záver ešte pokvapkáme olivovým olejom. Zabalíme do alobalu a pečieme pri teplote 180 stupňov na 5 minút.

3.spôsob:

Syr Feta opečieme nasucho z obidvoch strán na grile. Potrieme medom a posypeme sezamom. Dozdobíme mätou.

Nátierka:

Syr Feta rozdrvíme a zmiešame s olivovým olejom, sladkou červenou  paprikou, čili, trochou pretlačeného cesnaku a podávame s grilovanou cuketou.

Maspoma

Šéfkuchár: Ján Pasiar | Recept z epizódy: 19. 06. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu