Ingrediencie
- na kuracie knedličky:
- 50 g prerastenej slaninky
- 50 g pražskej šunky
- 1 kg vykostených kuracích stehien
- 6 toastových chlebov
- 50 g zrejúceho tvrdého syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- mlieko
- rímska rasca
- koriander
- masť
- olej
- na šošovicové karí:
- 3 šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo
- trocha masti
- 300 g červenej šošovice
- 1 badián
- 3 klinčeky
- čili pasta
- karí pasta
- mleté karí
- mletý zázvor
- kokosové mlieko
- limetka
- drvené čili
- 2 PL javorového sirupu
- petržlenová vňať
- 2-3 mladé cibuľky
- biele a čierne sezamové semienka
- čerstvá mäta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Šošovicové karí s kuracími knedličkami
Kuracie knedličky: v panvici na masle opečieme nakrájanú slaninku, šalotku a na kocky nakrájanú šunku s cesnakom. Kuracie mäso pomelieme aj s trochou toastového chleba. Preložíme do misy, osolíme, pridáme nastrúhaný syr a čierne korenie. Toastový chlieb (3-4 ks) nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Šunkovo- slaninkovú zmes pomelieme. Všetko spolu dobre premiešame a dochutíme limetkovou šťavou, rímskou rascou, koriandrom, nasekanou petržlenovou vňaťou a soľou. Tvarujeme guľôčky – knedličky, ktoré vložíme do rozhorúčenej masti s olejom a vyprážame. Ak treba, môžeme ešte dopiecť v rúre.
Šošovicové karí: cesnak a šalotku nakrájame a opečieme na masle s trochou masti. Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, badián, klinčeky, čili pastu, karí pastu, mleté karí a mletý zázvor. Zalejeme kokosovým mliekom, troškou vody, povaríme a necháme zredukovať. Na záver dochutíme limetkovou šťavou, soľou, drveným čili, zázvorom, javorovým sirupom, nasekanou petržlenovou vňaťou, mladou cibuľkou, bielymi aj čiernymi sezamovými semienkami a ešte krátko povaríme. Odstavíme, dozdobíme mätou a môžeme servírovať spolu s kuracími knedličkami.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 02. 10. 2022
Ingrediencie
- na kuracie knedličky:
- 50 g prerastenej slaninky
- 50 g pražskej šunky
- 1 kg vykostených kuracích stehien
- 6 toastových chlebov
- 50 g zrejúceho tvrdého syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- mlieko
- rímska rasca
- koriander
- masť
- olej
- na šošovicové karí:
- 3 šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo
- trocha masti
- 300 g červenej šošovice
- 1 badián
- 3 klinčeky
- čili pasta
- karí pasta
- mleté karí
- mletý zázvor
- kokosové mlieko
- limetka
- drvené čili
- 2 PL javorového sirupu
- petržlenová vňať
- 2-3 mladé cibuľky
- biele a čierne sezamové semienka
- čerstvá mäta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame