Šošovicové karí s kuracími knedličkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Šošovicové karí s kuracími knedličkami

Maspoma

Kuracie knedličky: v panvici na masle opečieme nakrájanú slaninku, šalotku a na kocky nakrájanú šunku s cesnakom. Kuracie mäso pomelieme aj s trochou toastového chleba. Preložíme do misy, osolíme, pridáme nastrúhaný syr a čierne korenie. Toastový chlieb (3-4 ks) nakrájame na kocky a namočíme do mlieka. Šunkovo- slaninkovú zmes pomelieme. Všetko spolu dobre premiešame a dochutíme limetkovou šťavou, rímskou rascou, koriandrom, nasekanou petržlenovou vňaťou a soľou. Tvarujeme guľôčky – knedličky, ktoré vložíme do rozhorúčenej masti s olejom a vyprážame. Ak treba, môžeme ešte dopiecť v rúre.

Šošovicové karí: cesnak a šalotku nakrájame a opečieme na masle s trochou masti. Pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, badián, klinčeky, čili pastu, karí pastu, mleté karí a mletý zázvor. Zalejeme kokosovým mliekom, troškou vody, povaríme a necháme zredukovať. Na záver dochutíme limetkovou šťavou, soľou, drveným čili, zázvorom, javorovým sirupom, nasekanou petržlenovou vňaťou, mladou cibuľkou, bielymi aj čiernymi sezamovými semienkami a ešte krátko povaríme. Odstavíme, dozdobíme mätou a môžeme servírovať spolu s kuracími knedličkami.

 

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 02. 10. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu