Slané palacinky s medvedím cesnakom, morčacou šunkou, zeleninou, šampiňónmi a bryndzou - Tajomstvo mojej kuchyne

Slané palacinky s medvedím cesnakom, morčacou šunkou, zeleninou, šampiňónmi a bryndzou

Maspoma

Do vody primiešame 3 PL sójového mlieka. Vzniknuté mlieko zmiešame spolu s ďalšími ingredienciami na cesto. Množstvo múky sa nedá odhadnúť úplne presne pretože bezlepková múka reaguje ináč ako pšeničná, preto ju prisypávajme radšej postupne, až kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Do prvej polovice cesta zamiešame nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a do druhej nadrobno nakrájanú morčaciu šunku. Palacinky pečieme na panvici potretej repkovým olejom. Z uvedených surovín upečieme cca 10 palaciniek.

Na masle si podusíme nastrúhanú mrkvu, cuketu, zeler a nakrájané šampiňóny. Pridáme koreniny a ak je to potrebné aj trošku vody. Zeleninu nie je potrebné dlho dusiť (cca asi 20) minút. Palacinky s medvedím cesnakom plníme zeleninovou zmesou, uložíme na seba a posypeme postrúhaným syrom. Palacinky s morčacou šunkou plníme bryndzou a posypeme nasekaným medvedím cesnakom.

Maspoma

Šéfkuchár: Šmáriková Viera | Recept z epizódy: 24. 04. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu