Sedliacke fondue - Tajomstvo mojej kuchyne

Sedliacke fondue

Maspoma

Z chleba odrežeme vrch asi v jednej štvrtine. Striedku vydlabeme a odložíme. V miske zmiešame tavený syr a smotanu. Oravskú slaninu nakrájame na malé kocky, vyškvaríme a scedíme. Vychladnuté škvarky pridáme do syrového krému, primiešame nakrájanú pažítku a na kocky pokrájanú papriku. Dochutíme korením a Dobrotou. Chlieb vymastíme tukom, ktorý nám zostal po vypražení slaninky, vlejeme doň syrovú zmes a prikryjeme vrchnákom z chleba. Chlieb preložíme na pekáč a okolo poukladáme kúsky vydlabanej striedky, ktoré tiež potrieme masťou.   Pečieme 25 až 30 minút pri 190 stupňoch. Po upečení chlieb odkryjeme a v syrovej omáčke namáčame kúsky upečenej striedky.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 18. 10. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu