OssoBuco so zemiakovými šiškami - Tajomstvo mojej kuchyne

OssoBuco so zemiakovými šiškami

Maspoma

Mäso opečieme na oleji, nastrúhame naň trochu citrónovej kôry a posypeme hladkou múkou. Potom mäso vyberieme. Vo výpeku restujeme nakrájanú koreňovú zeleninu a pridáme paradajkový pretlak. Mäso preložíme do parného hrnca, pridáme dve nakrájané paradajky, urestovanú zeleninu, cesnak, cibuľu, bobkový list, čierne korenie, petržlenovú vňať, osolíme, podlejeme vývarom, červeným vínom a varíme domäkka v tlakovom hrnci asi 30 minút.

Zemiaky pretlačíme. Mlieko a maslo zohrejeme, postupne k nemu pridávame múku a miešame, až kým sa cesto neodpaľuje od hrnca. Potom necháme vychladnúť, po jednom primiešavame vajcia a nakoniec primiešame pretlačené zemiaky a osolíme. Vyprážame v horúcom oleji.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 14. 06. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu