Orechová Baklava s medom - Tajomstvo mojej kuchyne

Orechová Baklava s medom

Maspoma

Do zmesi orechov primiešame 50 g cukru, klinčeky a škoricu. Na plech dáme plátky cesta, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme zmesou orechov a takto vytvoríme štyri vrstvy. Poslednú vrstvu cesta poprepichujeme. Pečieme 10 až 15 minút pri 180 stupňoch Celzia.

Sirup:

Do 500 ml vody dáme 150 g cukru, pomarančovú šťavu, umytý citrón rozrezaný na polovicu a varíme. Keď to začne vrieť pridáme med. Ešte horúcu baklavu zalievame sirupom a necháme postáť.

Maspoma

Šéfkuchár: Martin Dzurov | Recept z epizódy: 19. 06. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu


NOVÁ, V PORADÍ UŽ 6. KNIHA RECEPTOV Z OBĽÚBENEJ TELEVÍZNEJ RELÁCIE

Novú knihu si môžete objednať v kníhkupectvách Martinus a Panta Rhei.