Marocký chlieb s baklažánovo – paprikovou nátierkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Marocký chlieb s baklažánovo – paprikovou nátierkou

Maspoma

Do robota dáme tri múky, soľ, rascu, semienka, pomaly prilievame teplú vodu a premiešavame. Pridáme kvások, vymiešame cesto, uložíme do misy, prikryjeme a necháme postáť. Cesto vyberieme, v rukách ešte premiesime, rozdelíme na dve časti a necháme 20-30 minút nakysnúť. Roztlačíme na placky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie (môžeme ešte chvíľku nechať vykysnúť) a potom pečieme v rúre vyhriatej na 190°C asi 30-40 minút. Pred pečením môžeme ešte potrieť olivovým olejom s rozmarínom.

Neošúpaný baklažán prekrojíme, vnútro narežeme na kocky,osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme cesnakom, zabalíme do alobalu a uložíme na plech. Na druhý plech poukladáme papriku, šalotku a cesnak. Spolu s baklažánom vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20-30 minút. Upečenú papriku aj baklažán ošúpeme  a aj so šalotkou a cesnakom rozmixujeme. Dochutíme limetkovou šťavou, čili, píniovými orieškami,  soľou, čiernym korením, cukrom a bylinkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 16. 10. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu