Ingrediencie
- na marocký chlieb:
- 400 g pšeničnej hladkej chlebovej múky
- 30 g jemnej špaldovej celozrnnej múky
- 30 g ražnej múky
- 10-15 g soli
- rímska rasca
- sezamové semienka
- 300 ml teplej vody
- kvások (100 ml vody, 20 g droždia, troška cukru)
- +
- olivový olej
- rozmarín
- na baklažánovo-paprikovú nátierku:
- baklažán
- 2-3 červené papriky
- olivový olej
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2 šalotky
- limetka
- čili
- 1 PL píniových orieškov
- 1 PL kryštálového cukru
- bylinky (bazalka, pažítka, petržlenová vňať)
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Marocký chlieb s baklažánovo – paprikovou nátierkou
Do robota dáme tri múky, soľ, rascu, semienka, pomaly prilievame teplú vodu a premiešavame. Pridáme kvások, vymiešame cesto, uložíme do misy, prikryjeme a necháme postáť. Cesto vyberieme, v rukách ešte premiesime, rozdelíme na dve časti a necháme 20-30 minút nakysnúť. Roztlačíme na placky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie (môžeme ešte chvíľku nechať vykysnúť) a potom pečieme v rúre vyhriatej na 190°C asi 30-40 minút. Pred pečením môžeme ešte potrieť olivovým olejom s rozmarínom.
Neošúpaný baklažán prekrojíme, vnútro narežeme na kocky,osolíme, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme cesnakom, zabalíme do alobalu a uložíme na plech. Na druhý plech poukladáme papriku, šalotku a cesnak. Spolu s baklažánom vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20-30 minút. Upečenú papriku aj baklažán ošúpeme a aj so šalotkou a cesnakom rozmixujeme. Dochutíme limetkovou šťavou, čili, píniovými orieškami, soľou, čiernym korením, cukrom a bylinkami.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 16. 10. 2022
Ingrediencie
- na marocký chlieb:
- 400 g pšeničnej hladkej chlebovej múky
- 30 g jemnej špaldovej celozrnnej múky
- 30 g ražnej múky
- 10-15 g soli
- rímska rasca
- sezamové semienka
- 300 ml teplej vody
- kvások (100 ml vody, 20 g droždia, troška cukru)
- +
- olivový olej
- rozmarín
- na baklažánovo-paprikovú nátierku:
- baklažán
- 2-3 červené papriky
- olivový olej
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2 šalotky
- limetka
- čili
- 1 PL píniových orieškov
- 1 PL kryštálového cukru
- bylinky (bazalka, pažítka, petržlenová vňať)
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame