Liptovský tanier - Tajomstvo mojej kuchyne

Liptovský tanier

Údený syr na grile
Syr horizontálne prerežeme na dve polovice, ktoré samostatne ugrilujeme. Na ešte teplý syr dáme lyžičku brusnicového džemu.

Bryndzová taštička na grile
Najskôr si upečieme placky Brickteig: Múku, soľ a krupicu zmiešame a prilievame pomaly vodu, až kým nevznikne tekuté cesto ( ako na palacinky). Cesto necháme odstáť, najlepšie cez noc. Ak nám cesto zhustlo, môžeme ho zriediť. Teflónovú panvicu nasucho ohrejeme a pomocou kuchynského štetca natierame cesto od kraju smerom k stredu panvice. Krátko počkáme a keď sa cesto už odlepuje, ešte bledú placku vyberieme a uchováme pod vlhkou utierkou.
Cibuľu s paradajkou nakrájame nadrobno, vmiešame pretreté, vopred ugrilované, cherry paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme štipku tymianu a vymiešame na rajčinové ragú. Plátky čerstvého chleba opečieme na grile, vrch nahrubo potrieme čerstvou bryndzou a na to uložíme kôpku rajčinového ragú. Celé zabalíme do placky a upevníme špáradlom. Môžeme použiť aj placku z lístkového (alebo štrúdľového) cesta. Na gril položíme panvicu, vložíme do nej taštičky a pečieme asi 4-5 minút.

Paradajka a paprika plnené bryndzou
Na prvú plnku zmiešame bryndzu s červenou paprikou, na druhú zmiešame nadrobno nakrájané nite, paradajky, cibuľku a bryndzu, na tretiu zmiešame bryndzu s pažítkou. Všetkými tromi plnkami naplníme veľké paradajky a prekrojené papriky. Uložíme na gril a grilujeme asi 10 minút.

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 03. 09. 2017

Pridajte komentár k receptu