Liptovské kapustové závitky - Tajomstvo mojej kuchyne

Liptovské kapustové závitky

Maspoma

Postup: Do múky pridáme vajcia, olej a soľ. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a necháme pol hodiny v chlade odpočívať. Medzitým olúpeme a nasekáme cibuľu. Jablko zbavíme šupky a jadrovníka a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme maslo, opražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninku, jablká a chvíľu restujeme. Zalejeme vínom, pridáme odkvapkanú kapustu, trocha cukru a bobkový list. Dochutíme soľou, korením, rascou a asi 30 minút dusíme na miernom plameni. Vyberieme bobkový list, korenie a necháme vychladnúť. Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Cesto vyvaľkáme a nakrájame na pásy asi 30 x 50 cm. Na časť každého nanesieme vyžmýkanú náplň, zrolujeme, nakrájame na hrubšie kolieska, potrieme vajcom a poukladáme do vymastenej zapekacej misy. Pri teplote 180 stupňov Celzia pečieme 30 až 40 minút. Na paprikovú omáčku si nakrájame cibuľku, ktorú osmažíme na masle, pridáme nakrájanú papriku a podusíme. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, vývar, smotanu a povaríme. Na záver zmes rozmixujeme a prepasírujeme. Omáčkou dochutíme hotový závitok, ktorý dozdobíme bryndzou a lístkami bazalky.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 09. 03. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu