Kapustové pagáče - Tajomstvo mojej kuchyne

Kapustové pagáče

Maspoma

Kapustu nadrobno nasekáme, osolíme a necháme postáť približne 15 minút.  Do hrnca dáme olej a pridáme kapustu. Ochutíme cukrom,  korením a za občasného miešania podusíme.

Uvarené zemiaky popučíme, pridáme smotanu , olej  a zmiešame. Zo 100 ml mlieka 1 KL cukru a droždia pripravíme kvások.

Na dno misy dáme zemiakovú zmes, pridáme múku, kvások , podľa potreby  zvyšok mlieka a vypracujeme hladké cesto, nakoniec primiešame udusenú kapustu. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť asi 20 minút, potom ho rozvaľkáme na 2 cm a vykrajujeme pagáče.  Potrieme žĺtkom posypeme sezamom alebo rascou a pečieme v predhriatej kúre pri  200 stupňoch asi 20 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 04. 10. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu