Citrónovo-limetkový džem - Tajomstvo mojej kuchyne

Citrónovo-limetkový džem

Maspoma

Citróny a limetky dôkladne umyjeme vo vlažnej vode, nakrájame na tenké kolieska, naukladáme do misy a necháme asi 24 hodín postáť. Na druhý deň podlejeme vodou, pridáme cukor a ponorným mixérom rozmixujeme. Zmes rozmixovaných citrónov privedieme do varu a varíme asi 10 minút. Pridáme želírovací prípravok (Džemko 2:1) a ešte chvíľku povaríme. Urobíme skúšku na tanierik a ak je džem dostatočne hustý, nalejeme ho do pohárikov. Poháriky obrátime hore dnom asi na 5 minút. Potom prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 10. 06. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu