Čistozrnný chlebík, avokádový a černicový krém - Tajomstvo mojej kuchyne

Čistozrnný chlebík, avokádový a černicový krém

Na čistozrnný chlebík si zmiešame všetky druhy nepomletých semienok, vločky, mandle a oriešky nakrájané na väčšie kúsky, osolíme. Pridáme med, olej , vodu a masu znova premiešame. Vzniknuté cesto necháme minimálne dve hodiny postáť, najlepšie však cez noc. Vlejeme do formy obdĺžnikového tvaru (srnčí chrbát) a pečieme pri 175 stupňoch Celzia cca 20 minút. Na záver otočíme chlebík dole hlavou a pečieme ešte 30-40 minút.

Avokádový aj černicový krém pripravíme rozmixovaním uvedených surovín.

Šéfkuchár: Andrea Bognárová | Recept z epizódy: 03. 09. 2017

Pridajte komentár k receptu