Čili sin carne - Tajomstvo mojej kuchyne

Čili sin carne

Maspoma

Nakrájanú cibuľu a cesnak opražíme na rozpálenom olivovom oleji, pridáme mleté čili a rascu. Zeler, papriku a  mrkvu nakrájame a nasypeme do zmesi, pridáme konzervu fazule, paradajok, trošku paradajkovej šťavy, ajvar a podusíme. O chvíľku neskôr pridáme šošovicu, kávu, vývar a na záver čokoládu. Môžeme dochutiť čiernym korením a soľou. Pred dovarením ešte pridáme nasekanú koriandrovú vňať a limetkovú šťavu.

Ryžu zalejeme vodou pomerom 1:2, pridáme 1 ČL kurkumy, soľ,  prikryjeme a uvaríme.

Maspoma

Šéfkuchár: Alexandra Gombošová | Recept z epizódy: 07. 02. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu