Ingrediencie
- 300 g cícerovej múky,
- 900 ml vody,
- soľ,
- čierne korenie,
- ½ pohára extra virgin olivového oleja
- Záhradný šalát s fetou, pomarančom a pistáciami:
- rôzne druhy zelených záhradných šalátov:
- rukola, hlávkový šalát, kučeravý šalát, mangold, pažítka, mäta, medovka,
- 1 pomaranč,
- nesolené pistáciové oriešky,
- grécky syr Feta,
- soľ,
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ceccina
Vo väčšej mise metličkou zmiešame všetky ingrediencie tak, aby sa rozpustili prípadné hrudky, vznikne riedka masa, ktorú necháme odpočinúť prikrytú pri izbovej teplote cca 8-10 hodín. Raz za hodinu premiešame.
Pripravenú ceccinu nalejeme do vyšších okrúhlych foriem, ktoré sme predtým jemne pokvapkali olivovým olejom. Pečieme v rozpálenej rúre pri 220°C asi pol hodinu, pokým povrch nebude zlatistý. Na záver ešte posolíme a pridáme čierne korenie.
Môžeme podávať samostatne, alebo s rôznymi druhmi syra, šunky či zeleniny.
Záhradný šalát s fetou, pomarančom a pistáciami:
Všetky šaláty natrháme do misy, osolíme , zľahka polejeme olivovým olejom, premiešame, posypeme rozdrobenou fetou, na vrch pokrájame na kolieska pomaranč, posypeme pistáciami a na záver znova pokvapkáme olivovým olejom.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 05. 10. 2014
Ingrediencie
- 300 g cícerovej múky,
- 900 ml vody,
- soľ,
- čierne korenie,
- ½ pohára extra virgin olivového oleja
- Záhradný šalát s fetou, pomarančom a pistáciami:
- rôzne druhy zelených záhradných šalátov:
- rukola, hlávkový šalát, kučeravý šalát, mangold, pažítka, mäta, medovka,
- 1 pomaranč,
- nesolené pistáciové oriešky,
- grécky syr Feta,
- soľ,
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame