Ceccina - Tajomstvo mojej kuchyne

Ceccina

Maspoma

Vo väčšej mise metličkou zmiešame všetky ingrediencie tak, aby sa rozpustili prípadné hrudky, vznikne riedka masa, ktorú necháme odpočinúť prikrytú pri izbovej teplote cca 8-10 hodín. Raz za hodinu premiešame.

Pripravenú ceccinu nalejeme do vyšších okrúhlych foriem, ktoré sme predtým jemne pokvapkali olivovým olejom. Pečieme v rozpálenej rúre pri 220°C asi pol hodinu, pokým povrch nebude zlatistý. Na záver ešte posolíme a pridáme čierne korenie.
Môžeme podávať samostatne, alebo s rôznymi druhmi syra, šunky či zeleniny.

Záhradný šalát s fetou, pomarančom a pistáciami:
Všetky šaláty natrháme do misy, osolíme , zľahka polejeme olivovým olejom, premiešame, posypeme rozdrobenou fetou, na vrch pokrájame na kolieska pomaranč, posypeme pistáciami a na záver znova pokvapkáme olivovým olejom.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 05. 10. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu