Makový chlieb - Tajomstvo mojej kuchyne

Makový chlieb

Maspoma

Všetky suroviny spolu zmiešame v mise tak, aby sa spojili a vytvorili kompaktnú hmotu. Prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote prekvasiť 5-6 hodín. Cesto následne vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime v rukách a vytvarujeme bochník v tvare gule. Takto pripravené uložíme na papier na pečenie a necháme asi 30 minút kvasiť. Zatiaľ rozohrejeme rúru na 250 stupňov Celzia, vrátane plechu, na ktorom budeme piecť a  plechu na zaparenie. Chlebík nakrojíme do kríža, aby sme mu pomohli rásť a vložíme ho do rúry. Do spodného plechu nalejeme hrnček vody, rúru zatvoríme, aby nám neunikla para. Pečieme asi 10 minút. Potom rúru vyvetráme, vyberieme plech s vodou a teplotu znížime na 200 stupňov Celzia. Pri tejto teplote chlebík dopekáme ešte 20 minút. Po upečení chlebík poklepeme, mal by znieť jasne a duto. Necháme vychladnúť na mriežke a až potom môžeme krájať.

Maspoma

Šéfkuchár: Naty Žúreková Štefková | Recept z epizódy: 21. 10. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu