Kváskové lievance - Tajomstvo mojej kuchyne

Kváskové lievance

Maspoma

Múku zmiešame s vločkami, pridáme kryštálový cukor, mlieko, vodu (podľa potreby) a kvások. Všetko dobre premiešame, prikryjeme neprievzdušným materiálom a necháme kysnúť 12 hodín v chladničke. Následne pridáme jedno ošúpané nastrúhané jablko, vajce a troška škorice. Znova zľahka premiešame.

Z hotového cesta tvarujeme lievance, ktoré vysmážame, najlepšie nasucho, t.j. bez tuku, na panvici. Ak by sa cesto lepilo, môžeme pridať troška oleja. Hotové servírujeme s drobným ovocím, dochutené medom a posypané práškovým cukrom. Môžeme dozdobiť medovkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Naty Žúreková Štefková | Recept z epizódy: 06. 10. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu