Zajac v omáčke zo sušených datlí, nakladané ríbezle a krém z pečenej tekvice - Tajomstvo mojej kuchyne

Zajac v omáčke zo sušených datlí, nakladané ríbezle a krém z pečenej tekvice

Maspoma

Na oleji opečieme časť nakrájanej koreňovej zeleniny, šampiňónov  a datle. Pridáme trošku cukru, maslo, červené víno, paradajkový pretlak a vývar. Osoleného zajaca vložíme do pekáča a zalejeme marinádou. Dochutíme tymianom, celým čiernym a  novým korením, bobkovým listom a borievkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi hodinu. Po upečení výpek zlejeme, precedíme a necháme zredukovať. Na masle opečieme zvyšok zeleniny aj šampiňónov a vložíme do zredukovanej omáčky.

Tekvicu vcelku zabalíme do alobalu a pečieme v rúre vyhriatej na 180°c asi hodinu. Z upečenej tekvice vydlabeme jadierka, rozmixujeme s maslom, dochutíme soľou, limetkovou šťavou a troškou cukru.

Vodu, cukor a ocot povaríme. Pridáme ríbezle, bobkový list a celé nové korenie. Znova krátko povaríme.

Zajačie mäso podávame preliate omáčkou, ako prílohu tekvicový krém a nakladané ríbezle.

Maspoma

Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 18. 09. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu