Ingrediencie
- domáci králik,
- zelenina ( mrkva, kaleráb, pór, zeler, cibuľa),
- 1 jablko,
- 250 g slaninky,
- 3-4 zemiaky,
- 2-3 PL paradajkového pretlaku,
- borievky, klinčeky,
- bobkový list,
- čierne korenie,
- 200 ml červeného vína,
- voda,
- olej,
- 1 vajce,
- soľ,
- muškátový oriešok
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ragú z králika
Králika vykostíme. Na oleji podusíme kosti a po chvíli k nim pridáme časť mäsa nakrájaného na kúsky, borievky a klinčeky podľa chuti. Polovicu zeleniny nakrájame a po cca 15 minútach pridáme do hrnca k mäsu a kostiam. Po chvíli pridáme aj paradajkový pretlak, červené víno s trochou vody a necháme variť. Neskôr zaprášime múkou a varíme ďalej.
Zvyšné mäso z králika obalíme v hladkej múke, osolíme, okoreníme a osmažíme na panvici s olejom z oboch strán. Potom mäso preložíme do druhého hrnca a zalejeme vínovým vývarom z mäsa, kostí a zeleniny. Dusíme.
Zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, postrúhaný muškátový oriešok, soľ, korenie, najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhané jablko a opečenú slaninku a zmes premiešame. Zapekaciu misu vymastíme olejom, vsypeme do nej zmes a zapečieme v rúre pri 200 stupňoch asi 30 minút. Potom vyberieme a vykrojíme kolieska.
Druhú časť zeleniny nakrájame na kocky, krátko oblanžírujeme v slanej vriacej vode s bobkovým listom, rýchlo schladíme na ľade a následne opečieme na masle.
Podávame ragú z králika so zeleninovými kolieskami, opečenou zeleninou preliate vývarom.
Šéfkuchár: Dieter Lugert | Recept z epizódy: 11. 05. 2014
Ingrediencie
- domáci králik,
- zelenina ( mrkva, kaleráb, pór, zeler, cibuľa),
- 1 jablko,
- 250 g slaninky,
- 3-4 zemiaky,
- 2-3 PL paradajkového pretlaku,
- borievky, klinčeky,
- bobkový list,
- čierne korenie,
- 200 ml červeného vína,
- voda,
- olej,
- 1 vajce,
- soľ,
- muškátový oriešok
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame