Ragú z králika - Tajomstvo mojej kuchyne

Ragú z králika

Maspoma

Králika vykostíme. Na oleji podusíme kosti a po chvíli k nim pridáme časť mäsa nakrájaného na kúsky, borievky a klinčeky podľa chuti. Polovicu zeleniny nakrájame a po cca 15 minútach pridáme do hrnca k mäsu a kostiam. Po chvíli pridáme aj paradajkový pretlak, červené víno s trochou vody a necháme variť. Neskôr zaprášime múkou a varíme ďalej.

Zvyšné mäso z králika obalíme v hladkej múke, osolíme, okoreníme a osmažíme na panvici s olejom z oboch strán. Potom mäso preložíme do druhého hrnca a zalejeme vínovým vývarom z mäsa, kostí a zeleniny. Dusíme.

Zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, postrúhaný muškátový oriešok, soľ, korenie, najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhané jablko a opečenú slaninku a zmes premiešame. Zapekaciu misu vymastíme olejom, vsypeme do nej zmes a zapečieme v rúre pri 200 stupňoch asi 30 minút. Potom vyberieme a vykrojíme kolieska.

Druhú časť zeleniny nakrájame na kocky, krátko oblanžírujeme v slanej vriacej vode s bobkovým listom, rýchlo schladíme na ľade a následne opečieme na masle.

Podávame ragú z králika so zeleninovými kolieskami, opečenou zeleninou preliate vývarom.

Maspoma

Šéfkuchár: Dieter Lugert | Recept z epizódy: 11. 05. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu